Småföretagare är mitt uppe i sin livs prövning

Många är oerhört rädda för vad som händer i vår värld, några tar det med ro och vissa tycker att situationen är uppblåst.

Oavsett vilken ståndpunkt man har till Covid-19 så har det blivit en enorm prövning för småföretagare (och storföretagare givetvis..) runt om i landet.
Det har varit svårt att förbereda för en sådan här situation – Hundraprocentigt inkomstbortfall under många månader. Hur skulle vi kunnat föreställa oss detta?

Öland består av så många företagare som ägnat hela vintern åt förberedelser och inköp inför den högsäsong som ska generera inkomster för hela nästa vinter. Nu när allt är redo för full gas så ska istället nödbromsen i och företaget ska försöka trolla fram en årsinkomst utan kunder. Hur sjutton gör man det?!

Denna ovisshet skapar oro, nedstämdhet, handlingsförlamning för att nämna några.

Fördelen med att vi inte stängt igen samhället helt är att vissa företag kan få fortsätta rulla. Även om det är helt annorlunda mot vårt “normala”.
Nu är tiden då vi måste jobba hårdare än någonsin – vi måste också använda vår fantasi som aldrig förr och hitta nya sätt.
Det finns sätt att tjäna pengar även i dessa tider men det kluriga är att hitta hur det kan appliceras för just DITT företag. Men ge för sjutton inte upp!

Låt oss nätverka mer och inspirera varandra. Ge varandra tips och försök hitta samarbeten som kan gynna.
Titta på andra företag i en helt annan bransch och låt fantasin flöda.
Alla kunderna finns kvar – dom vill bara inte lämna hemmet.

 

Kram

Madeleine

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *