Några enkla Feng Shui-tips för hemmakontoret!

Det är ju många som får sitta hemma och jobba för tillfället. Själv har jag jobbat hemifrån några år och förutom att hålla vissa rutiner är det också viktigt att fixa till själva arbetsplatsen för bra inspiration, samt uthållighet över dagen. Här får du några enkla Feng Shui-tips för Hemmakontoret, som hjälper dig höja energin och hålla inspirationen igång!

Sitt i Kraftposition.

Är det något ni som läst mina inlägg (här eller på Rose´s blogg) borde ha lärt er vid det här laget är det vikten av att sitta i kraftposition. Sitt med ryggen mot en vägg och ansiktet vänt ut mot rummet och dörren. Det ökar trygghetskänslan, kroppen slappnar av och du håller dig alert längre perioder.

Tips för hemmakontoret - Kraftposition

Visst kan det vara frestande att placera skrivbordet så att du sitter vänd mot ett fönster, men kanske går det bra att i så fall sitta med sidan mot den vackra utsikten? Det är oftast bättre för inspirationen att se ett öppet rum, än vad det är att stirra rakt in en vägg. Det släpper loss tankarna på ett helt annat sätt!

Släpp in ljuset.

Ljus är den främsta Chihöjaren och det bästa är så klart dagsljus. Välj därför helst ett rum med fönster eller bra belysning. Börjar du tidigt på morgonen kan ett levande ljus också hjälpa till att höja energin.

Bordet där du sitter

Välj ett bord med stor arbetsyta. Ett vanligt fel är att sitta vid ett alldeles för litet bord, eftersom en laptop ju får plats var som helst. Tänk inte så! Du ska ha plats att breda ut dig. Anteckningsblock, kalender, den där mappen eller pärmen du har med dig hem… eller vad det nu kan vara just du använder. Det ska kännas enkelt och smidigt att jobba och du – kom ihåg  platsen för kaffekoppen!

Tips för hemmakontoret - Chihöjare

Ett ljust bord eller ett med en blankare bordsskiva låter Chi (energin) vara mer aktivt och det smittar i sin tur av sig på dig. Det hjälper dig vara mer inspirerad. Ha gärna något personligt vid din arbetsplats, något som gör dig glad och höjer din egen energi. En grön växt med rundade blad, som inte ”petar” på dig. Eller varför inte en vas med färska blommor? Det är en billig lyx som höjer Chi.

Ordning och reda

Det är alltid bra att veta var man har sina saker. Då slipper du bli irriterad för att du inte hittar det du behöver just där och då. Det är nämligen en stor energitjuv! Frigör en hylla eller ett skåp hemma där du kan ställa upp dina pärmar, böcker, anteckningsblock eller annat som du använder dagligen. Då har du allt samlat på ett ställe och om du som jag sitter vid köksbordet till exempel, är det enkelt att flytta allt till skåpet eller hyllan, vid arbetsdagens slut.

Lite om Yin och Yang

Ja, du vet de är ju varandras motsatser på flera olika sätt. I det här sammanhanget tänker jag helt enkelt på arbete kontra vila. Arbete är Yang och vilan är Yin. Kom ihåg att balans är viktigt för uthålligheten. Så snart tankarna irrar eller du tappar fokus, ta en mikropaus. Res dig upp och gör en kopp kaffe eller te, öppna dörren och titta ut, ta några snabba andetag i ett öppet fönster. Och vid lunch, ta gärna en promenad i trädgården eller en runda i kvarteret. Det hjälper dig balansera upp de stillasittande stunderna vid bordet och datorn.

Lycka till!
Kram Marianne

PS. Efter arbetsdagens slut kanske du vill hitta ny inspiration för din entreprenörsanda. Kika in här på Madeleines tidigare inlägg för lite tips. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *