Trasigt?

Jag har många järn i elden och sitter sällan still – det är så vi är, vi ölandsflickor.

När vi ses så känns det alltid som att vi är påväg mot samma mål. Vi har samma värderingar i så många frågor och det är så roligt hur diskussionerna kan spinna iväg oavsett ämne!
Vi är alla tre inflyttade till Öland från andra håll i Sverige och har helt olika historia, men vi är ändå så lika.

Miljöfrågorna går varmt på samtliga kanaler och dom har engagerat även oss i våra samtalsämnen där vi diskuterar vårt företagande men också vår vardag.

Både Marianne och Linda är otroligt skickliga på återbruk av kläder, möbler och andra ting.  Dom skryter hemskt lite om sigsjälva så jag passar på nu 😉
Linda har sytt så fina väskor  och förkläden av 100% återbrukat material. Det är så roligt att se vad man kan skapa av nått som skulle slängas.

Marianne och hennes man Peter, är också riktiga konstnärer som skapar ljuvliga möbler av nån gammal kätting, lastpall eller annat trä. Läs gärna Mariannes blogginlägg om Hållbart företagande här.

Ett kliv tillbaka

Att ta ett steg tillbaka innan man slänger något som är trasigt och fundera på om det verkligen gjort allt eller om det inte finns fler användningsområden. Detta tankesätt får en att använda sin fantasi lite extra. Hemma hos mig ligger kemikaliebantningen mig varmt om hjärtat – sakta men säkert ska plast ut och hållbara material ersätta. Jag ogillar engångsprodukter och försöker undvika dom så gott det går.

Jag köper honung av en lokal biodlare och fick häromveckan även tag i lite bivax. Det blev premiären för egna bivaxdukar som jag kunde använda istället för plastfolie och fryspåsar. Tyget hittade jag i skjorta som inte var särskilt snygg som klädplagg längre. Små enkla steg som kan göra så stor skillnad, både i den lilla som i den stora helheten.

Sluta kasta och mer återbruk. Det är vi löjligt överens om vi Ölandsflickor.

Kram

Madeleine

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *