Starta företag

Starta företag och våga gå sin egen väg. Det ska jag skriva om idag.

Ibland funderar jag över varför inte alla människor blir egen anställda, att följa sin dröm och kunna styra mer över sin tid borde vara det självklara valet. Men sen inser jag att alla inte är som jag, att det inte alls är en dröm för alla eller ens en livsstil för alla att starta och utveckla ett företag. Det är ju inte så konstigt, ni som läste ett av mina tidigare inlägg minns kanske om vilka utmaningar man kan stöta på som egen företagare. Ni hittar inlägget här.

Nu ska jag försöka knåpa ihop lite tips till Er som går i starta-eget-tankarna som jag önskar att jag fått som newbie.

Våga ta det första steget

Om du har en idé som har legat och grott en längre tid så är det dags att ta steget. Sätt dig ner med penna och papper. Skriv ner var du är idag och vart du vill vara om ett år, två år och tre år.
Gör en handlingsplan för varje steg och sätt mål. Men var noga med att allt som skrivs i planen är realistiskt och fullt möjligt att genomföra. Det är svårt att räkna med en inkomst den första tiden så ha en plan för ekonomin. När jag körde igång min e-handel var jag gravid och en lång föräldraledighet väntade. Det gav mig tid att i lugn och ro  starta upp verksamheten. Det går fint att börja med sin verksamhet utan att ta ut lön när man är föräldraledig.

Tro på digsjälv

Det finns mängder med framgångsrika företag, så varför skulle inte ditt företag kunna snurra?
Du måste vara fast beslutsam över att du ska lyckas. Det kommer såklart inte vara någon dans på rosor men ge inte upp.  Du kan ju ditt område och det måste dina kunder kunna se. Självsäker men ödmjuk.

En bra idé är oftast en bra idé

Jag tror personligen att dom flesta företagen som inte lyckas ändå hade en bra idé. Svårigheten är att hitta kunderna och det kan ibland kännas mycket svårare än vad man kunnat föreställa sig. Är man ingen professionell marknadsförare måste man dessvärre bli det. Det finns firmor som är skickliga men för ett nystartat bolag kan det vara dyrt att ta hjälp. Däremot kan du hitta enormt mycket kunskap på internet, youtube och andra kanaler. På Udemy kan man köpa kurser i alla möjliga områden. Kunskap kommer vara nyckeln framåt – sök rätt på den och bli aldrig mätt.

Jag kommer skriva mer i ämnet!

Kram
Madeleine

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *