Black Week – Black Friday – Black Weekend

Hetsen är stor runt denna veckan, jobbar man i butik så ha man fullt upp och konsumenterna bombaderas med reklam. Men vi är påväg mot en ny trend där många blir mer miljömedvetna och inte lockas av låga priser – tvärtom – väljer att ta avstånd kring hetsen.

Jag har tänkt massor kring ämnet och funderat vad som är rätt eller fel, det finns såklart ingen svar på den frågan men jag tänkte skriva lite om mina synvinklar. Jag driver ju en e-handel och mina tankar har varit många både som företagare och som konsument.

För mig är miljön superviktig, vi har alla ett ansvar för den här jorden vi lever på. Ett ansvar för både oss själva, men framförallt för våra barn och deras barn. Vi kanske inte kan trolla över en natt men att aktivt bli mer medveten och påläst kan hjälpa oss att fatta klokare beslut i framtiden. Vi måste hitta våra egna hjärtefrågor. Kanske är det maten som är viktigast för någon men för någon annan är det badrumsprodukterna, för den tredje är det resor. Alla val har betydelse i det stora loppet även om det kanske inte känns så.

Handla ekonomiskt

Då återgår vi till Black Friday. Onödig konsumtion är såklart inte bra nånstans. Men att handla ekonomiskt tycker inte jag är dåligt.
För att sluta konsumera helt det går ju inte. Vi kommer alltid behöva köpa nya saker – barnen växer ur sina kläder, ungdomar flyttar hemifrån, skorna slits ut och saker går sönder. Men vi kan göra kloka inköp.  Att fundera över vilka saker vi verkligen behöver och vilka som vi faktiskt klarar oss alldeles utmärkt utan – är klimatsmart.

Vi vet att butikerna kommer ha bra erbjudanden denna veckan så att förbereda sina inköp långt i förväg kan förhindra onödiga spontanköp.
Min väninna köpte linsvätska igår och jag har fyllt på med schampo till 30% rabatt. Kanonbra!

Kram Madeleine

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *